donderdag 7 april 2011

De Kokkies

In de volksbuurt Het Eiland is het niet altijd fijn. Het zit er vol met Kokkies. En Kokkies zijn luidruchtig, ruziemakers en bovendien doen ze 'het' massaal op straat...

Veel andersgezinden wonen er dan ook nog niet op Het Eiland. Daar zorgen de Kokkies wel voor. Een paar (dove?) ganzen en aan de rand van de buurt komen wel wat Scholeksters vertier zoeken. Niemand durft midden in de buurt neer te strijken met z'n gezin want dan krijg je de Kokkies op bezoek..




Maar zoals zo vaak met volkse types is het erg leuk  om er van een afstandje naar te kijken. Gelukkig staat er naast de kokkiekolonie in de Starrevaartsplas een luxe vogelkijkhut. En daar kun je zelfs als het stormt recht in de volksbuurt kijken.


Koloniebroeders zijn grappig, omdat ze een uitgebreid sociaal leven hebben. Met een beetje fantasie zie je allerlei overeenkomsten tussen hen en ons.. En eigenlijk hoef je dan echt niet naar Albatrossen of Pinguins te kijken. Deze oerhollandse volkse kokmeeuwen zijn in de broedtijd prachtige vogels! Als ze volwassen zijn tenminste, die pubers (zonder respect voor de ouderen, zoals je hiernaaast ziet) hebben nog een erg rommelig pak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten